I morgen er dagen


Dette innlegget er forhåndsskrevet, så når dette blir publisert koser jeg meg med familien siste kvelden før jeg drar. 

I morgen, 1. august, er dagen.

Jeg drar avgårde til USA. Først på Soft Landing Camp i NYC, også til Utah hvor vertsfamilien og kontaktfamilien min venter på flyplassen.

Alle spør hvordan jeg har det, om jeg gleder meg, om jeg gruer meg, hvordan det blir å bo hos en "ukjent" familie et helt år. Jeg  gruer meg selvfølgelig til å si hade til alle(har sagt hade til de fleste, noe som var helt forjævlig). Men jeg gleder meg som bare det til å endelig få dratt på utveksling. Jeg er veldig spent, nervøs, trist, glad - har veldig blandede følelser, men ikke sånn at jeg ikke vil dra, absolutt ikke! Det er dette jeg vil, det er dette jeg har drømt om så lenge! 

Reiseruta er sånn:

(1. august )

 Tar flyet fra Trondheim kl. 07:50 og er framme i Oslo kl. 08:45. (55 min)
 Tar flyet til London kl. 11:50 og er der kl. 13:15. (2 timer og 55 min)
✈ Tar flyet til New York(JFK) kl. 16:00 og er der kl. 18:40. (7 timer og 40 min)

(4. august)

✈ Tar flyet fra New York(JFK) kl.06:45 og mellomlander i Phoenix, Arizona kl 09:08. (5 timer og 23 min)
 Tar flyet til Salt Lake City kl. 13:40 og er framme kl. 16:12 (1 time og 32 min)

Husk at det er forskjellige tidssoner: England er 1 time bak Norge, New York er 6 timer bak, Arizona 7 timer bak og Utah 8 timer bak.

 

Som du har lest, så må jeg opp veldig tidlig i morgen for å møte de andre utvekslingsstudentene som tar samme fly som meg. Og selvfølgelig for å si hade til de som blir med på flyplassen  I natt tror jeg at jeg kommer til å slite med å sove. Jeg sover i min egen seng i mintrygge lille bondeby som jeg har vokst opp i. Jeg forlater alle jeg er så glad i, for å ha det beste året i livet mitt. Dette er noe mange som ikke skal på utveksling ikke skjønner: "hvorfor har du lyst til å dra fra alle du er så glad i??" Jeg drar ikke fordi jeg vil dra fra alle, men nettopp fordi jeg vil dra til USA på utveksling. 

 

Yᵒᵘ Oᶰˡʸ Lᶤᵛᵉ Oᶰᶜᵉ 

 

??Klisje, men sant.

Dette blir et år jeg aldri vil glemme. Uansett hva som venter meg. Jeg kommer til å oppleve mye nytt, tøft/tungt, spennende, utfordrendre og artig. Og i morgen drar jeg altså - endelig. Etter å ha ventet på dette i flere år er det endelig min tur. 


Thoughts


Tenkte bare å skrive litt for å få ut noen tanker. Mest for å se tilbake på dette når jeg har kommet hjem fra USA, men også for å dele hva jeg tenker.

Leste ett innlegg til ei som skal være utvekslingselev neste år(>>innlegg her<<, åpnes i nytt vindu). Jeg begynte plutselig å tenke over det og det gikk det opp for meg at jeg faktisk snart skal dra. Hun skriver at hun ikke kan vente ett helt år til og at hun bare vil dra nå - AKKURAT sånn var jeg også for ett år siden og nå er det endelig min tur om bare 5 dager! 

Selv om man begynner å glede seg noe sykt til å dra, kommer også realiteten: jeg skal virkelig være borte fra venner og familie i 10 mnd. Jeg får ikke gitt de en klem på 10 mnd. Jeg får ikke hørt stemmen deres annet enn på Skype og kanskje telefon. Jeg får ikke snakket med de face 2 face. Avskjedene blir mye tyngre enn jeg noen gang hadde trodd - virkelig! Har allerede sagt hade til verdens beste Synne, noe som var helt forferdelig... Fant heldigvis ut at jeg får møte henne en gang til før jeg drar. Dessuten handler ikke utvekslinga bare om å si hade til de man er glad i, men om å oppleve en ny kultur, et nytt land og å møte nye folk å bli glad i. Og mye, mye mer.

 

Det er helt uvirkelig for meg - både det at jeg snart skal få oppfylt drømmen min og at jeg skal forlate alle jeg er så uendelig glad i. Jeg kommer til å savne alle sammen kjempemye mye. Kjempemye høres så lite ut i mitt hode, men det går ikke an å beskrive hvor tungt det kommer til å være. 

De siste dagene bruker jeg egentlig på å være med famile og venner. Har også vært på noen middager, bursdager og familiesamlinger.
Stresser også med pakkinga, som ikke går så bra. Rommet mitt er fullt av rot. Av klær og ting og tang jeg kanskje skal ha med. Har laget en pakkeliste, men det eneste som ligger i kofferten hittil er krølltanga mi og en pose med kontaktlinser...


Bucket list


Ja, dette er da noe av det jeg kunne tenkt meg å gjøre i løpet av utvekslingsåret :)
Noe av det avhenger jo kanskje av hvor jeg ender opp, men jeg tok det med likevel.

Har du laget en bucket list? Legg gjerne med link i kommentarfeltet :-)
EXCITED


Nå gleder jeg meg helt SYKT til å få søknaden :D Får den i slutten av august eller starten av september! Herreguuuud som jeg gleder meg! :)) 
Dere andre utvekslingsstudenter som allerede har fått søknaden syns vel jeg er rar som gleder meg, men når jeg får den er jeg liksom et steg nærmere USA og mitt utvekslingsår! Og når jeg er ferdig med søknaden og har fått den godkjent, er det forhååååpentligvis en fin familie som vil ha meg i hus for nesten et helt år. Nesten litt rart å tenke på at noen velger ut akkurat meg til å bo hos seg når det er  mange andre å velge i! Hvis det i hele tatt finnes noen som vil "ha meg" da...

Sikkert noen andre utvekslingselever som kjenner seg igjen, eller er det bare jeg som er veldig sær, hehe? :) Please, ikke si at jeg er den eneste som har tenkt det 'a! 

Tumblr_m7lawrqut11rbijh0o1_500_large

haha, huff! så og si alle bildene jeg har brukt på bloggen til nå er bare tilfeldige
bilder fra weheartit, bare for å ha et bilde i innlegget.


Lotte i USA 13/14

✈ Hei! Jeg heter Lotte Tranøy og skal gå vg2 i USA 2013/2014. Jeg har fått vertsfamilie i Alpine, Utah!
Her kan du lese om alt som skjer før utvekslinga og året mitt i USA når den tid kommer. Jeg reiser med Explorius/ICES.

Hvis du lurer på noe, er det bare å sende mail til lotteinusa@hotmail.com

♥ Legg meg til som venn


Time in Utah

Time in Norway
00 - 12 = am (After Midnight)
12 - 24 = pm (Past Midday)


Bla i bloggen GRATISDESIGN AVhits