Skypet med vertsfamilien

  Skrevet 28.07.2013 klokka 09:14 i kategorien HAPPY


Ikke så mye å si, men forrige søndag (21. juli) skypet jeg altså med vertsfamilien! :D Jeg, mamma og pappa satt spente foran macen klokka 20:30 og ventet på å få kontaktforespørsel fra vertsfamilien. Med en gang jeg hadde godtatt, sendte de en videoforespørsel. Det var så skummelt/nervepirrende/spennende - alt på en gang! Måtte roe meg ned en stund før jeg godtok, haha :) 

Da vi så hverandre smilte vi alle og bare ropte "Hi!". Det var så gøy og koselig å endelig få se dem og snakke med dem! :))
Husker ikke alt vi snakket om, men dette er noe av det:

- Jeg, mamma og pappa sa navnene våre og de klarte faktisk å si alle navnene våre rett. Til og med pappa som heter Asgeir, det klarte de å si! Overraskene altså
- De presenterte seg også. Alle bortsett fra Lachlan sitt navn uttales som jeg/vi trodde. Må nok øve meg litt på å si hennes navn, hehe :)
- Hvordan det blir for meg å dra 
- Vertsfar forsikret mamma og pappa om at dette var noe de hadde veldig lyst til og at de kom til å sørge for at jeg var trygg og hadde det fint hele tiden (aw :'))
- Hvordan været og årstidene var både i Utah og her hvor jeg bor

I tillegg fikk vi se en liten mini tour av førsteetasjen og ute i hagen :) Det var kjempefint!

Det var kjempespennende og deilig å ha gjort det, men det var litt kleint også fordi vi(begge parter) ikke helt visste hva vi skulle si, haha :p

Gleder meg så utrolig mye til å møte den herlige vertsfamilen min om bare 7 dager! :D Men før det drar jeg til New York City på Soft Landing Camp :)


Alpine, Utah

  Skrevet 18.05.2013 klokka 23:09 i kategorien HAPPY


Tenkte det hadde vært fint om jeg hadde lagt ut litt mer info om stedet jeg skal bo, så her kommer det. Legger ut mest bilder på dette innlegget også bare en liten forklarende tekst, så slipper dere å lese så mye :) 

Skal bo i Alpine i staten Utah:

 

Innbyggere: 9555

Tidssone: MST (-7), sommertid: MDT(-6). Utah ligger altså 8 timer bak Norge.

Park City, der det var vinter-OL i 2002, er ca 1 time unna, så det blir sikkert noen turer dit :)

 

Her ser dere hvor byen jeg skal bo i, ligger i forhold til Salt Lake City, som er 30-40 min unna:

 

Her er det fine nabolaget med en pil på huset jeg skal bo i:

 

Huset sett på Google Maps: 


 


Lone Peak High School + soccer

  Skrevet 12.05.2013 klokka 09:18 i kategorien HAPPY


Det er da navnet på skolen jeg skal gå på! :) Skolen har ca 2360 elever, noe som er mange flere enn jeg er vandt med! Forresten så ligger skolen ca 8 minutter unna huset mitt med bil :)) Kort skolevei, johoo!

Skolemasokoten er en ridder, og dette er vel forståelig i og med at skolen "kaller seg" Home of the Knights. Skolefargerene er maroon, svart og gull. 

Hvilke fag tilbyr de, lurer du på. Hvor skal jeg begynne, sier jeg. Skolen tilbyr så utrolig mange fag! Alt fra forskjellige mattefag til interiørdesign og klesdesign og mye annet! (se alle fagene >> HER <<)

Hovedinngangen:

 

Fant også dette bildet av innsiden av skolen:

 Her er skoleområdet!Skolen min tilbyr også veldig mange sporter, så jeg vil si at jeg er superfornøyd også med skolen :D Fikk også vite av en annen norsk jente som skal gå på samme skole som meg( :D ) at guttene vant NATIONALS i basket i 2012/2013! I tillegg til det vant de deres 3. state championship på 3 år, samtidig som de vant Nationals! Wow! De må være supergode! Da blir det forhåpentligvis mange brae basketballkamper å se på!

 

Her er en liste over alle sportene de tilbyr:

 • Baseball
 • Basketball (boys)
 • Basketball (girls)
 • Cheer
 • Cross Country
 • Drill
 • Football 
 • Golf (boys)
 • Golf (girls)
 • Soccer (boys)
 • Soccer (girls)
 • Softball
 • Tennis (boys)
 • Tennis (girls)
 • Swim
 • Track & Field (boys)
 • Track & Field (girls)
 • Volleyball
 • Wrestling

 

Tenkte kanskje å prøve meg på wrestling da... Køddaaa, haha. Har snakket en del med vertsmor og det blir slik at jeg ikke blir med på skolelaget i soccer, men et city league team.  Jeg rekker ikke try-outsen til skolelaget som er 5. august uansett så. Dessuten sa vmor at det er skikkelig konkurranseintikt der og at det er ganske vanskelig å komme med på skolelaget. Da var valget egentlig enkelt. Selv om jeg har gått på fotball i mange år, vil jeg ikke risikere å drite med helt ut og være mye dårligere enn de andre jentene.. hehe :)

Et city league team er slik at de som er på et city league team trenger ikke nødvendigvis å gå på samme skole som meg. Man slipper også try-outs fordi alle får være med. Men det finnes forksjellige city league teams også da, men jeg skjønte ikke helt hvordan de deler inn de forksjellige lagene, bortsett fra aldersgrupper. Har spurt vmor, så får sikkert vite det i neste mail :) 

Jeg blir hvertfall med på et city league team og da blir det 10 kamper på våren og 10 på høsten. Jeg begynner på fotballen med en gang jeg kommer ned dit. Gleder meg sånn til alt!

Hvis du vil lese mer om skolen kan du besøke hjemmesiden deres >> HER << eller du kan lese mer på wikipedia >> HER <<


EDIT 15. juli:
Reiser 1. august isteden for 14. Da er jeg hos vfamilien 4. august som gjør at jeg kan være med på soccer tryouts dagen etter. Har også endra litt mening om soccer tryouts'en. Nå tenker jeg bare det at jeg skal være med på den bare for å ha opplevd det, fordi jeg har minimaaaal sjanse for å komme med på skolelaget. Tryouts kommer til å bli sykt skummelt fordi:
1. Lone Peak er generelt veldig gode i alle sporter
2. Jeg har ikke spilt fotball på over 1 år
3. Hva om jeg ikke skjønner hva vi skal gjøre? Jeg kan jo ikke sånne engelske fotball-uttrykk
4. Det er rundt 30-35 grader der nå, noe som er sykt varmt å trene i og som jeg ikke er vandt til


Om Vertsfamilien min!

  Skrevet 11.05.2013 klokka 13:12 i kategorien HAPPY


Da har jeg snakket enda mer med vertsfamilien og jeg fikk lov til å legge ut mer info om dem og bilder :)

Har mailet endel fram og tilbake med Vmor, pluss at jeg har snakket en del med min eldste vertssøster på Kik : D

De virker helt fantastiske og alt er bare perfekt! Er så takknemlig for at jeg fikk vertsfamilie så tidlig som jeg gjorde og at jeg da har muligheten til å snakke med dem og bli litt kjent med dem før jeg drar. 

Som sagt, jeg skal bo i staten Utah, i Alpine, et sted med nesten 10 000 innbyggere, som ligger 30-40 minutter utenfor Salt Lake City. Her skal jeg bo med mine Vertsforeldre og mine 4 Vertssøsken :D

 

Her er da Vfar Jeff(38) og Vmor Kaycee(37).

Jeff jobber som appraiser, som jeg tror er takstmann, mens Kaycee er hjemme og tar seg av min lille Vertsbror på 3 år. 

 

 

 

Mine fire vertssøsken: BreeAnn(12), Brayden(3), Lachlan(14) og Cody(9).

BreeAnn holder på med cheerleading, Lachlan spiller fotball(altså soccer) og Cody spiller amerikansk fotball og baseball.

Vertsfamilien for ca 1 1/2 år siden ved en Canyon i Utah.

 

Dette er huset jeg skal bo i:

Baksiden av huset / litt av hagen

Stua

Kjøkkenet


Det som skal bli mitt soverom

 

Badet jeg skal dele med Jackie, som bor her deler av året. Det er Jeffs søster på 50 :)


Til slutt må jeg bare legge ut et bilde noe vertsmor la ut på Instagram etter at jeg hadde sendt de den første mailen :) Det ble litt dårlig kvalitet etter at jeg sensurerte instagram-navnene deres da, men jaja.
Dere skjønner vel at jeg er fornøyd?! De er virkelig helt supre! :D 

Gleder meg sykt til å møte dem og bli ordentlig kjent med dem!

 


VERTSFAMILIE! :D

  Skrevet 17.04.2013 klokka 16:41 i kategorien HAPPY


Det var altså i går, den 16. april 2013, at jeg fikk vertsfamilie! 

Det var midt i tysk-timen da vi hadde skriveøkt at mobilen min ringte klokka11.06. Jeg så på nummeret og det stod 31..et eller annet. Da skjønte jeg nesten at det var Explorius som ringte! Meeen jeg turte ikke å ta den, haha! Etter nøyaktig 9 minutter gikk jeg ut av timen og ringte tilbake. Herreguuud så nervøs jeg var! Uansett, jeg ringte og ventet på at noen skulle svare i den andre enden, mens jeg gikk til doen for å være litt i fred. Heldigvis var det ingen andre der. Da noen endelig svarte (etter noe som føltes som en uendelighet..!) sa jeg: "Hallo, det er Lotte her. Du ringte istad?" og da fikk jeg som svar at "Ja, Lotte. For du har nemlig fått vertsfamilie!" Ææææ! Ble SÅ glad! Klarte heldigvis å holde meg med å hyle til jeg hadde lagt på og Anna hadde fortalt meg litt om familien og stedet! Klarte ikke å slutte å smile i hele går og jeg er fremdeles superhappy! Helt seriøst, jeg kunne ikke vært mere fornøyd! :)) Da jeg kom tilbake til timen ble det ikke akkurat noe mer skriving på meg, for å si det sånn. Jeg satt der bare å skalv og gliste som en raring. 

 

Skal bo i Alpine, Utah med vertsmor, vertsfar og fire småsøsken! :D 

Vil ikke si hva de heter eller legge ut noe bilder av de/huset før jeg har spurt om tillatelse om det. Føler det blir litt feil å bare legge det ut liksom :)


Lotte i USA 13/14

✈ Hei! Jeg heter Lotte Tranøy og skal gå vg2 i USA 2013/2014. Jeg har fått vertsfamilie i Alpine, Utah!
Her kan du lese om alt som skjer før utvekslinga og året mitt i USA når den tid kommer. Jeg reiser med Explorius/ICES.

Hvis du lurer på noe, er det bare å sende mail til lotteinusa@hotmail.com

♥ Legg meg til som venn


Time in Utah

Time in Norway
00 - 12 = am (After Midnight)
12 - 24 = pm (Past Midday)


Bla i bloggen GRATISDESIGN AVhits